google37f511c5952f5557.htmlgoogle-site-verification: google37f511c5952f5557.html

Monday to Friday: 09:00am - 17:00 pm Saturday: 10:00am - 16:00pm Sunday: 11:00am - 15:00pm
Email: sales@ktbgallery.co.uk Phone: +44 (0)1789 763332

Portfolio Kitchens

Salford Priors – New extension contemporary design

By September 11, 2013 No Comments

The Brief
The client wanted to extend and knock the entire back of their house into one spacious kitchen/dining area with a purpose built utility room at one end. They knew that they wanted a ‘wow factor’ kitchen with a bank of tall units hidden from the initial view on entry to the room, all in a light coloured high gloss. They were looking for a designer who was easy to work with, and who would listen and add suggestions to their ideas. They had several quotes done before deciding to go with KTB Gallery.

The Result
A state of the art kitchen in Oyster gloss with honed black granite worktops packed full of modern, fun kitchen gadgets and storage solutions, which in the words of the client, ‘Have completely changed the way we use the kitchen’.

An expanse of gleaming units with velvety black granite welcomes you into to this stunning kitchen. Along the window wall is a long run of worksurface with a Quooker tap and Franke sink. Hidden below is a Le Mans corner, double pull-out bins, Fisher and Payel Black dishdrawers, deep crockery storage drawers and a cheeky 300mm wine cooler. The centrepiece of the curved return units is a 5 zoned induction hob behind which a downdraft extractor rises up from the worksurface at the push of a button. Handily tucked in the corner of the worktop is a pop-up mains. The curved unit also houses two useful cupboards.

Along the back wall of the kitchen runs a bank of tall units housing two matching Caple sense ovens, and 2 Neff warming drawers. Pullouts for food storage bracket either end of the run. A Maytag American fridge freezer in blackwith curved ends to echo the curved units is a particular hit, ‘I love the way you can fit a tall glass under the ice/cold water dispenser’ comments the client, ‘a lot of them only fit a short glass’.

As a sophisticated finishing touch LED lighting runs under the plinths of the units.

Perfectly complementing the look of the kitchen are the large 600 x 600mm Koshi Black floor tiles.

The Feedback
‘Everything I asked for, Mark fulfilled. Right from the design and quote stage, where other companies didn’t fulfill my brief, Mark did. He was very patient when I wanted to change the design, for example, we went through a lot of stages to get the configuration of the tall units right. He came up with many suggestions that have really added to the wow factor of the kitchen’.

Share page: